Jeste li znali da sve cvjetne vodice nisu hidrolati?

Jeste li znali da sve cvjetne vodice nisu hidrolati?

Back to School s InaEssentialsom Trenutno čitanje Jeste li znali da sve cvjetne vodice nisu hidrolati? 3 minute Sljedeći HYDROLINA - Organska voda, hidrosol i hidrolat
cvjetni-hidrolati-InaEssentials

Jeste li znali da sve cvjetne vodice nisu hidrolati?

Koja je razlika između obične cvjetne vode i hidrolata?

Obična cvjetna vodica najčešće je mješavina vode i eteričnog ulja. U većini slučajeva ulje nije topivo u vodi pa je takve proizvode potrebno tretirati emulgatorima ili solubilizatorima. Na ovaj način na kraju nemaju efekte kakve želimo. Osim toga, obično sadrže konzervanse koji nisu dobri za našu kožu.

Želite li svoju kožu tretirati najboljim, svakako preporučamo posegnuti za hidrolatima. Hidrolat je cvjetna vodica koja nastaje destilacijom vodenom parom svježih listova ili cvjetova određene biljke.

Ovako destilirane vode sadrže molekule eteričnih ulja topljivih u vodi te tako sadrže veliki broj aktivnih ljekovitih svojstava destiliranog bilja. Zato imaju puno veći učinak na našu kožu.

cvjetni-hidrolati-InaEssentials

Zaista kvalitetni hidrolati ne bi smjeli sadržavati nikakve kemikalije, niti trebaju konzervanse. Možda se pitate kako je moguće da se ne pokvare ako ne sadrže konzervanse? U slučaju InaEssentials hidrolata, to je jednostavno! Biljke destiliramo posebnom tehnologijom koja hvata i najmanje nečistoće. Biljni napitak zatvaramo na način da zrak ne uzrokuje oksidaciju proizvoda. Osim toga, naše bilje beremo u savršenom trenutku njihove vegetacije i u pravo doba dana kako bismo bili sigurni da je njihovo prirodno eterično ulje u najvećem postotku.

Naravno, važno je da i vi učinite svoj dio kako bi životni vijek proizvoda bio što duži. Naš savjet je da boce nakon otvaranja pravilno skladištite. Izravna sunčeva svjetlost i visoka vrućina definitivno nisu dobri za njih. Uostalom, kao i sva kozmetika.

Još jedna prednost naših hidrolata je što obični hidrolati nastaju kao "sekundarni" proizvod tijekom destilacije eteričnih ulja. Nasuprot tome, InaEssentials hidrolati nastaju kao primarni destilat biljaka. To znači da ne proizvodimo ulje od jedne šarže biljaka, a cvjetnu vodu od ostalih, već pravimo hidrolat od bilja. A to znači samo jedno - sadrže još veću količinu aktivnih i ljekovitih svojstava.

KAKO IH KORISTITI?

Visokokvalitetni hidrolati služe kao čisti prirodni tonik i sadrže niz aktivnih tvari koje biste teško pronašli i u najskupljoj kozmetici.

Dobar, učinkovit tonik trebao bi biti dio vaše svakodnevne rutine njege kože. Tonike treba pravilno nanositi na očišćenu kožu. Njihova je zadaća tonizirati – odnosno, drugim riječima, pripremiti kožu za sljedeći korak njege. Proizvod čisti kožu, ali prije svega omekšava i vlaži kožu prije nanošenja seruma ili kreme, koja će se na taj način bolje upijati zahvaljujući svojstvima tonika. Tonik također sužava pore, posvjetljuje i ujednačava boju kože.

cvjetni-hidrolati-InaEssentials

I u osnovi, ovisno o tome koji tonik odaberete, on ima još jednu funkciju. U našem širokom asortimanu pronaći ćete hidrolate za razne kožne probleme - hidrolat lavande za akne, kamilice za ekceme, mente za masnu kožu itd. U našoj ponudi pronaći ćete hidrolate ne samo za kožu, već i za kosu. U InaEssentialsu svatko ima slobodu odabrati i pronaći najbolje za svoje potrebe.

Ukoliko ne znate kako odabrati hidrolat obratite se našoj korisničkoj podršci. Rado ćemo vam pomoći: inaessentials.hr@gmail.com

Počastite se komadom najvećeg luksuza po pristupačnim cijenama uz InaEssentials

📌 100% POVRAT NOVCA - Bez postavljanja pitanja 📝

Od 2021. godine primijenjujemo politiku "kupac je uvijek u pravu"- što znači da nudimo potpuni povrat novca ako niste zadovoljni sa svojim proizvodima. :)

"Svrha iznad profita: kako naš brend ima utjecaj"

Mi u InaEssentialsu vjerujemo u vraćanje zajednicama koje su nas podržale. Zato smo ponosni što pripadnicima manjinskih skupina nudimo mogućnosti zapošljavanja, pomažemo im u egzistenciji i osiguravamo im svjetliju budućnost. Odabirom naših organskih proizvoda ne poboljšavate samo svoje zdravlje i ljepotu, već također pozitivno utječete na živote drugih. Pridružite nam se u stvaranju razlike danas.